kapusta młoda - 1/4 główki
cebula - 2 średnie szt.
pieczarki - objętościowo tyle, ile pokrojonej kapusty
fasola ugotowana lub z puszki - 1 niepełna szklanka (opcjonalnie)
oliwa z oliwek do smażenia - 1 łyżka
sól
papryka słodka
chilli - raz zakręcić młynkiem
Przygotowanie:
Cebulę pokroić w paski, wrzucić na rozgrzaną oliwę i podsmażyć aż zrobi się miękka. Wrzucić poszatkowaną kapustę i pokrojone pieczarki, dodać sól, paprykę słodką i trochę chilli, dusić aż do miękkości.
Gdy to wszystko tak się ugotuje, dodać ugotowaną fasolkę i mamy pełnowartościowy, bogaty w białko i mikroelementy obiad.
Wskazówki i uwagi:
Bardziej smakuje bez fasoli, ale to indywidualna rzecz gustu.
Nadesłał(a) kariasa,
dnia: 2013-07-24 22:47:07.102
Źródło/autor przepisu: Połykaj z Surri