puszka.pl - pysznie!
Ragout z kalarepy
Chciałam oswoić trochę to niewdzięczne warzywo, niegdyś pałaszowane w dzieciństwie na surowo. Na modlę wschodnią z akcentem włoskim. Proste, ale naprawdę dobre. Zwłaszcza w towarzystwie ryżu bądź szparagów.
warzywa solo, jarzynki
Rodzaj diety:
lakto-wege
Składniki:
2-3
1 duża kalarepa
1/4 szklanki wiórków kokosowych
1 łyżka oliwy do smażenia
1 łyżeczka mielonej kolendry
skórka otarta z cytryny/limonki
garść mięty
2 łyżki mascarpone lub ricotty
Przygotowanie:
15-30 min.
Kalarepę pokroić w kostkę. Wiórki kokosowe uprażyć.
Na oliwie uprażyć kolendrę, wrzucić pokrojoną w kostkę kalarepę. Gdy będzie już miękka, wrzucić kokos razem ze skórką cytrynową, miętą oraz ricottą.
Nadesłał(a)
zgnila_borowka
, dnia: 2013-07-11 18:26:51.893
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Twoje zapiski: