50 g oleju kokosowego (nierafinowanego)
30 g domowego cukru pudru waniliowego
15 g ciemnego kakao
ew. mała szczypta soli (pogłębi słodycz)
ew. mała szczypta chilli ;)
30 g orzeszków ziemnych bez dodatków
Przygotowanie:
Szklankę z olejem kokosowym wstawić na chwilę do naczynia z ciepłą wodą, poczekać aż olej stanie się płynny. Dodać cukier, kakao i ew. przyprawy, wymieszać dokładnie widelcem.
Przelać czekoladę do foremki, np. plastikowej rynienki po ciastkach (foremkę można wyłożyć folią spożywczą, ale nie jest to konieczne - czekolada pięknie odchodzi od foremki, wystarczy podważyć nożem z jednej strony), wrzucić orzeszki. Wstawić do zamrażalnika na 20 min.
Potem przechowywać w lodówce (o ile będzie co).
Nadesłał(a) martina,
dnia: 2013-07-30 20:42:10.099
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.