puszka.pl - pysznie!

Koktajl z buraczka i wiśni

Słodki buraczek idealnie pasuje do kwaskowych wiśni, nie trzeba dodawać żadnego cukru i otrzymujemy prosty, dwuskładnikowy i pyszny koktajl. A że wiśni mamy teraz pod dostatkiem - do dzieła kochani :)


Rodzaj diety: wegańska & RAW

Składniki: 2-4

trochę wiśni
2 buraczki
woda

Przygotowanie:

Buraczka obieramy ze skóry, ucieramy na tarce by pomóc trochę blenderowi :) [*] Wiśnie myjemy i drylujemy - jeśli macie drylownicę to super, jeśli nie to np. spinaczem biurowym, który to sposób znany jest od dawna.

Utarte buraczki i wydrylowane wiśnie wrzucamy do blendera, zalewamy wodą i miksujemy.

Wskazówki i uwagi:

[*] Mój blender nie ma super mocy, więc żeby go nie zepsuć wolę buraczki najpierw utrzeć, co naprawdę zajmuje chwilę. Może tylko wracając do domu zaopatrzcie się w aptece w jednorazowe rękawiczki, bo jak wiadomo burak lubi brudzić dłonie na czerwono.
Nadesłał(a) anka-weganka, dnia: 2013-08-12 17:37:30.897
Źródło/autor przepisu: http://anka-weganka.blogspot.com/2013/08/koktajl-z-buraczka-i-wisni.html

Twoje zapiski: