1 puszka czerwonej fasoli
2 papryki, u mnie żółta i czerwona
2 marchewki
1 spora cebula
3 ząbki czosnku
1/2 średniego słoiczka koncentratu pomidorowego
oliwa do smażenia (2-3 łyżki)
trochę wody (1/2 - 1 szklanka)
kostka bulionowa wege
pieprz ziołowy
pieprz cayenne
majeranek
Przygotowanie:
Cebulę i czosnek kroimy drobno, podsmażamy na oliwie. Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i marchewkę. Kiedy warzywa trochę się podsmażą, dolewamy wodę, dodajemy kostkę oraz koncentrat. Podgotowujemy do preferowanej miękkości warzyw.
Dodajemy fasolę oraz przyprawy wg. uznania; można dodać jakieś inne, co kto lubi - ja dodałam tylko te trzy i uznałam, że jest wystarczająco dobre :)
Wskazówki i uwagi:
Podajemy z ryżem lub kaszą, najlepiej gryczaną.
Nadesłał(a) kasumi90,
dnia: 2013-08-12 20:12:48.043
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.