puszka.pl - pysznie!

Krupnik z kaszy jęczmiennej z warzywami


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 6 osób

6 łyżek kaszy jęczmiennej perłowej
4 ziemniaki
2 marchewki
1 pietruszka
1 cebula
1 por
plaster selera
2 l wody
sól
1 szkl. śmietany
1 łyżka oleju sojowego lub słonecznikowego

Przygotowanie:

Kaszę opłukać, namoczyć, następnie zalać wodą i gotować. Dodać rozdrobnione warzywa. Gdy składniki będą miękkie, podprawić śmietaną z olejem. Doprawić do smaku. Przed podaniem dodać posiekaną zieloną pietruszkę.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-12-19 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia wegetariańska po polsku", Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego, Warszawa 1992

Twoje zapiski: