puszka.pl - pysznie!

Pieczone pomidory z tofu


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 2

2 duże pomidory
opakowanie tofu naturalnego 180 g
kilka posiekanych listków bazylii
1 łyżka soku z cytryny
1 łyżka sosu sojowego
świeżo zmielony pieprz

Przygotowanie:

Czubek pomidora ścinamy tak, aby powstała dziurka mieszcząca małą łyżeczkę. Wydrążamy wnętrze pomidorów i odkładamy do miseczki (można później dodać do sałatki). Tofu rozgniatamy widelcem, dodajemy sok z cytryny, sos sojowy, bazylię oraz pieprz. Dokładnie mieszamy i nadziewamy pomidory powstałą pastą.

Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 30 minut.
Nadesłał(a) Nula, dnia: 2013-08-20 03:31:47.611
Źródło/autor przepisu: http://weg-anka.blogspot.com/2013/08/pieczone-pomidory-z-tofu.html

Twoje zapiski: