puszka.pl - pysznie!

Blyskawiczna fasolka po bretońsku

Całość zajmuje maksymalnie kwadrans. Idealne i pyszne danie, kiedy się wraca zmęczonym z pracy i nie ma pomysłu na obiad.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 2

puszka fasoli w sosie pomidorowym (np. baked beans)
paczka parówek sojowych (mogą być wędzone)
duża cebula
sól, pieprz,
cukier do smaku
zioła - majeranek

Przygotowanie:

Cebulę posiekać, podsmażyć. Parówki pokroić w plastry, dodać do cebuli, obsmażyć na złoto. Na koniec zalać puszką fasoli, zagotować, doprawić.

Wskazówki i uwagi:

Według uznania - można też dodać czosnek.

Podawać z chlebem, ziemniakami lub samą, jak kto woli. Nadaje się też do zamrażania.
Nadesłał(a) Ireth, dnia: 2013-08-25 20:45:18.602
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: