puszka.pl - pysznie!

Wegańskie lody o smaku chałwy


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 6

3 dojrzałe banany
1 szklanka pasty tahini
1/2 szklanki syropu z agawy

Przygotowanie:

Banany obrać i przełożyć do blendera, dodać pastę tahini i syrop z agawy. Wszystko razem dokładnie zmiksować.

Napełnić foremki do lodów i wstawić do zamrażalnika na około 2 h.
Jeśli nie mamy foremek, całość przełożyć do pojemnika i umieścić w zamrażalce. W czasie mrożenia co jakieś 15-20 minut sorbet miksować lub przemieszać, by nie tworzyły się kryształki lodu.
Przed podaniem sorbet wyciągnąć ok. 10 minut wcześniej.
Smacznego.
Nadesłał(a) Malve, dnia: 2013-09-06 04:51:54.413
Źródło/autor przepisu: http://cookblog.pl/?p=3854

Twoje zapiski: