makaron wstążki (najlepiej ryżowy) - np. 200 g
mały słoik suszonych pomidorów
średni słoik czarnych oliwek
puszka kukurydzy
1 czerwona papryka
1 nieduża cebula (najlepiej czerwona)
pęczek natki pietruszki
przyprawy - sól, pieprz, ostra i słodka papryka, czosnek granulowany, oregano, bazylia
Przygotowanie:
Makaron ugotować i ostudzić, pokroić na krótkie kawałki. Wymieszać z kukurydzą, pomidorami, przekrojonymi wzdłuż na połowy oliwkami, pokrojoną w drobną kostkę papryką i cebulą oraz posiekaną natką.
Doprawić, dodać 1-2 łyżki oleju z suszonych pomidorów, wymieszać.
Nadesłał(a) VegeVaire,
dnia: 2013-09-08 07:43:28.357
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.