puszka.pl - pysznie!

Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 6

400 g kurek
0,75 kg dyni
1 łyżeczka ostrej papryki
1 łyżeczka gałki muszkatołowej
375 ml wywaru warzywnego
łyżka oliwy
kilka kropel sosu sojowego

Przygotowanie:

Siekamy dynię na małe kawałeczki, blendujemy na mus. Podsmażamy kurki na oliwie 5-10 minut. Dodajemy dynię, chwilę podsmażamy razem. Dodajemy wywar (ja zalałam po prostu ekologiczną kostkę warzywną 1,5 szklanki wody). Chwilę gotujemy wszystko razem po czym dorzucamy ulubione przyprawy (u mnie ostra papryka i gałka muszkatołowa z odrobiną sosu sojowego).

Wskazówki i uwagi:

Przepis jest zmodyfikowaną wersją przepisu: http://palcelizac.gazeta.pl/palcelizac/56,110783,12721575,Makaron_z_sosem_dyniowym_i_grzybami,,6.html
Nadesłał(a) biegamznozem, dnia: 2013-09-11 05:44:28.957
Źródło/autor przepisu: http://palcelizac.gazeta.pl/palcelizac/56,110783,12721575,Makaron_z_sosem_dyniowym_i_grzybami,,6.html

Twoje zapiski: