600 g miąższu dyni
5 ziemniaków
2 jajka
mąka (do uzyskania odpowiedniej konsystencji)
4 ząbki czosnku
przyprawy wg uznania (u mnie przede wszystkim papryka słodka i ostra)
sól, pieprz
olej do smażenia
Przygotowanie:
Dynię starłam na grubych oczkach, ziemniaki na drobnych, dodałam jajka oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Dodałam sól, pieprz, przyprawy i posypałam mąką (u mnie wyszło około szklanki - ziemniaki mocno chłonęły).
Wymieszałam i voila - masa gotowa. Na rozgrzanym oleju wysmażyłam małe placuszki.
Wskazówki i uwagi:
Ja zjadłam je z mizerią, a dzieci mimo tego, że są "wytrawne" posypały je cukrem i też im pasowało :)
Nadesłał(a) Ekasha,
dnia: 2013-09-16 20:08:17.341
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.