puszka.pl - pysznie!

Spaghetti z pieczarkami i kukurydzą


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 1

garść makaronu spaghetti
25 dag pieczarek
5 łyżek kukurydzy konserwowej
łyżeczka mąki
sól
łyżeczka syropu z aronii

Przygotowanie:

Pieczarki obieramy, myjemy, kroimy w plasterki. Wrzucamy je na patelnię i trochę solimy. Dusimy w soku, który puszczą.

Osobno gotujemy makaron w osolonej wodzie.

Kiedy sok z pieczarek już prawie wyparuje, dodajemy do nich mąkę rozprowadzoną w niewielkiej ilości zimnej wody. Mieszamy i jeszcze trochę podgrzewamy. Zdejmujemy patelnię z ognia. Dodajemy do pieczarek kukurydzę i syrop z aronii. Dokładnie mieszamy. Kładziemy na talerz makaron, a na niego pieczarki z kukurydzą.
Nadesłał(a) moni, dnia: 2013-09-18 22:45:58.013
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: