1. Pokruszone drożdże łączymy z łyżeczką cukru oraz ciepłą wodą. Odkładamy do podwojenia objętości na 10-15 min.
2. Margarynę roztapiamy i lekko schładzamy, dodajemy do niej cukier. Gdy zupełnie ostygnie dodajemy mleko.
3. W dużej misce łączymy mąkę z solą, wydrążamy dołek i wlewamy drożdże oraz pozostałe mokre składniki.
4. Dłonie oprószamy mąką i zagniatamy ciasto przez 10-12 min. Przykrywamy ściereczką i odkładamy do wyrośnięcia na 40-50 min.
5. W czasie gdy ciasto rośnie wykonujemy nadzienie. Margarynę roztapiamy i schładzamy, a następnie dodajemy cukier oraz cynamon.
6. Ciasto rozwałkowujemy na kształt prostokąta i smarujemy je równomiernie cynamonowym nadzieniem.
7. Zwijamy jak roladę i dzielimy za pomocą nici, co 3-4 cm. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując przy tym spore odstępy. Odkładamy do ponownego wyrośnięcia na 30 min.
8. Bułeczki pieczemy w 180-200 st. C z termoobiegiem do zrumienienia, czyli ok. 10-15 min.