puszka.pl - pysznie!

Jabłkowe kluski kładzione

Miękkie, jesienne kluseczki w sam raz na rozgrzewające śniadanie. Zweganizowany przepis blogerki śniadaniowej.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 1

1 jabłko
1 łyżka mąki kukurydzianej + 2 łyżki wody
1/3 szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej
ew. szczypta cynamonu lub imbiru
1 i 1/2 szklanki mleka roślinnego

Przygotowanie:

Wymieszaj mąkę kukurydzianą z wodą. Jabłko obierz i zetrzyj na tarce. Dodaj mąkę kukurydzianą i wymieszaj. Dodaj mąkę pszenną i przyprawy. Na wrzące mleko kładź łyżeczką kluski i gotuj kilka minut.

Wskazówki i uwagi:

Ciasto na kluseczki można przygotować dzień wcześniej i przechowywać w lodówce przez noc.
Nadesłał(a) nasse, dnia: 2013-10-18 04:52:23.584
Źródło/autor przepisu: inspiracja: http://poranneinspiracje.blogspot.com/2013/03/731.html

Twoje zapiski: