puszka.pl - pysznie!

Kotletki z tofu w sezamie

Mniam :-)


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 2 osób

tofu - ok. 1 kostki
cebule - 2 średnie
sos sojowy
natka pietruszki
mąka sojowa/kukurydziana - 3 łyżki
pieprz
sezam
olej do smażenia

Przygotowanie:

Tofu rozgnieść dokładnie widelcem, dodać posiekaną cebulę, obficie skropić sosem sojowym, dodać posiekaną natkę, mąkę sojową (lub kukurydzianą) i pieprz do smaku. Wymieszać dokładnie. Jeśli masa nie trzyma się kupki, dodać trochę mąki. Odstawić na kwadrans.

Formować kotleciki obtaczając w sezamie. Smażyć na oleju (np. rzepakowym) do zezłocenia sezamu.
Nadesłał(a) wojmat, dnia: 2000-07-07 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: bodajże Gazeta Wyborcza

Twoje zapiski: