200 g drobnego makaronu np. penne
brokuł podzielony na różyczki
6 średnich pieczarek
4-6 suszonych pomidorów w oliwie/oleju
garść fasolki szparagowej - opcjonalnie
sól i pieprz
Przygotowanie:
Makaron, brokuła i fasolkę gotujemy w osobnych garnkach. Pieczarki kroimy na 4 części, krótko podsmażamy na niewielkiej ilości oliwy bądź oleju z pomidorów w wysokiej temperaturze - tak, aby grzyb usmażył się na zewnątrz, a pozostał surowy i soczysty w środku. Kroimy suszone pomidory w niewielkie paski. Mieszamy składniki, dodajemy sól i pieprz.
Wskazówki i uwagi:
Ważne, aby ugotowane składniki były al dente, inaczej stracą formę przy mieszaniu. Suszone pomidory są tu główną przyprawą, jednak należy uważać z ich ilością ze względu na dużą zawartość tłuszczu.
Nadesłał(a) MLD,
dnia: 2013-10-23 05:00:00.2
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.