puszka.pl - pysznie!

Słodka pasta do pieczywa z ciecierzycy i bakalii

Warto zrobić tę pastę przy okazji gotowania ciecierzycy do innego dania.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

1 szklanka ugotowanej ciecierzycy
1/2 szklanki migdałów lub orzechów włoskich
1/2 szklanki moreli
1/2 szklanki rodzynek
2 łyżki wiórków kokosowych
1 czubata łyżeczka karobu
1/2 szklanki gorącego mleka roślinnego (sojowego, migdałowego lub innego) lub wody

Przygotowanie:

Przepuścić przez maszynkę* ciecierzycę, migdały lub orzechy, morele, rodzynki. Dodać wiórki i karob wymieszany w 1/2 szklanki gorącego mleka sojowego (lub innego) lub wody. Wymieszać i gotowe.

Wskazówki i uwagi:

* Nie mam maszynki do mielenia, więc traktuję wszystko blenderem.
Nadesłał(a) ~wd, dnia: 2013-11-02 16:08:44.296
Źródło/autor przepisu: AniaD, wegedzieciak.pl

Twoje zapiski: