500 g brokuła
1 duża cebula
1/2 czerwonej papryki
3 łyżki oliwy z oliwek
2 łyżeczki curry
1 łyżeczka lubczyku
2-3 kulki ziela angielskiego
1 łyżeczka soli
6 szklanek wrzątku
Przygotowanie:
Cebulę i paprykę kroimy w kostkę. Z brokuła odcinamy różyczki i ewentualnie kroimy je na mniejsze kawałki. Rozgrzewamy oliwę i smażymy na niej cebulę aż się zeszkli. Dodajemy curry, lubczyk, ziele angielskie i paprykę. Krótko smażymy mieszając. Kiedy zioła zaczną ładnie pachnieć, wlewamy wrzątek.
Po zagotowaniu dodajemy różyczki brokuła i sól. Gotujemy 25-30 minut.
Nadesłał(a) moni,
dnia: 2013-11-11 07:42:58.277
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.