Kotleciki z płatków owsianych w sosie pomidorowym z gorczycą, chili i ziołami
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:
paczka płatków owsianych górskich
cebula
por
olej do smażenia
sos:
koncentrat pomidorowy
czarna gorczyca
kminek
oregano
majeranek
pieprz
sól
chili
Przygotowanie:
Płatki owsiane mieszamy z niewielką ilością wody tak, aby powstało wilgotne, lecz nie obciekające wodą ciasto. Dodajemy podduszoną cebulkę i pora oraz przyprawy, wszystko ugniatamy na jednolitą masę i odkładamy do lodówki na minimum 20 min.
Formujemy płaskie kotleciki i smażymy na patelni.
Z koncentratu pomidorowego i reszty przypraw robimy sos pomidorowy, nie za gesty. Wrzucamy do niego usmażone kotleciki, zostawiamy na parę minut do nasiąknięcia. Podajemy na ciepło z ziemniakami lub ryżem! :")
smacznego!!!
Twoje zapiski: