puszka.pl - pysznie!

Pasta marchewkowa (z pieczonej marchewki) z porem

Pasta idealna do kanapek!


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

0,5 kg marchwi
biała część pora
2 łyżki sezamu
szczypta ostrej papryki
1/2 łyżeczki ziół prowansalskich
1/2 ząbku czosnku
sól
kilka łyżek oliwy z oliwek

Przygotowanie:

Marchew obrać, natrzeć oliwą posypać solą. Piec w 200 st. C do miękkości. Pora pokrojonego w paski posypać po marchewce razem z ziołami, posiekanym czosnkiem, papryką i piec kilka minut. Sezam podprażyć na patelni i zmiksować razem z marchewką.

Wskazówki i uwagi:

Na chlebie można posypać czarnuszką. Przepis wardo modyfikować wegług własnych upodobań smakowych.
Nadesłał(a) Olson123, dnia: 2013-11-25 21:32:40.766
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: