Bakłażany faszerowane z oliwkami i kaparami
Rodzaj diety: ovo-wege
Składniki:
-3 bakłażany,
-2 cebule,
-2 papryki,
-2 pomidory,
-3 jajka,
-20 oliwek,
-6 łyżek oliwy z oliwek,
-2łyżki kaparów,
-bułka tarta,
-sól, pieprz, papryka;
Przygotowanie:
Bakłażany umyć. Przekroić wzdłuż na połowy. Wydrążyć zostawiając cienką warstwę miąższu. Wyjęty miąższ pokroić w kostkę i podsmażyć na oliwie z obraną i posiekaną cebulą. Dodać obrane i pokrojone pomidory, paprykę, jajka, oliwki, kapary, zioła, sól, pieprz i paprykę. Następnie całość wymieszać. Tak przygotowanym farszem napełnić bałkarzany. Posypać bułką tartą, polać oliwą z oliwek i piec 50 minut w temperaturze 185°C. Smacznego!
Twoje zapiski: