6-8 daktyli suszonych
1 szklanka mleka sojowego
5-6 łyżek błyskawicznych płatków owsianych
2-3 łyżki kaszy manny
1 pastylka stewii (lub cokolwiek używacie do słodzenia)
1/2 łyżeczki sproszkowanego mango lub odrobina soku z cytryny (opcjonalnie)
Przygotowanie:
Pokroić daktyle w drobną kostkę. Do rondla wlać mleko sojowe, wrzucić daktyle, płatki owsiane, stewię oraz sproszkowane mango. Całość zagotować. Zmniejszyć ogień na minimalny i gotować ok. 1 min.
Wsypać ostrożnie kaszę tak, by się nie tworzyły grudki. Gotować przez ok. 2-3 minuty często mieszając. Serwować ciepłe.
Wskazówki i uwagi:
Sproszkowane mango ma służyć złamaniu słodyczy potrawy, ale nie jest konieczne. Można też dać odrobinę soku z cytryny, ale należy go dodać na końcu, gdy kaszo-owsianka będzie prawie gotowa, żeby się mleko nie ścięło.
Nadesłał(a) Avalo,
dnia: 2013-12-18 23:06:54.286
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.