puszka.pl - pysznie!

Owsianka z czerwoną fasolą i ogorkiem konserwowym

Świetna na śniadanie dla osób, które niekoniecznie lubią rozpoczynać dzień od słodkości ;)


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 2

1 szklanka płatków owsianych błyskawicznych
1-2 szklanki wody
sos sojowy
1/3 puszki czerwonej fasoli
4 małe ogórki konserwowe
ze 2 garście słonecznika łuskanego
szczypta pieprzu

Przygotowanie:

Płatki owsiane wsypać do rondelka, zalać wodą.
Dodać sos sojowy (ilość według uznania).
Gotować na średnim ogniu ok. 2-3 min.
Dosypać słonecznik, fasolę i pokrojone w drobną kostkę ogórki.
Doprawić pieprzem. Smacznego :)
Nadesłał(a) Triszka, dnia: 2013-12-13 20:54:11.109
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: