puszka.pl - pysznie!

Zupa cytrynowa z płatkami ryżowymi


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 6 osób

2 l wywaru z warzyw bez kapusty
2 cytryny
6 łyżek błyskawicznych płatków ryżowych
1 szklanka śmietany
sól
cukier

Przygotowanie:

Wywar zagotować wraz ze skórką z 1 cytryny. Wyjąć skórkę cytrynową. Na gotujący się wywar wsypać płatki ryżowe i gotować ok. 10 min. Do zupy dodać sok z 1 cytryny, połączyć ze śmietaną. Doprawić do smaku.

Wskazówki i uwagi:

Do zupy zamiast soku z 1 cytryny można dodać cytrynę pokrojoną w plasterki.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-12-19 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Kuchnia wegetariańska po polsku", Zofia Wieczorek-Chełmińska, Polskie Towarzystwo Ekonomiki Gospodarstwa Domowego, Warszawa 1992

Twoje zapiski: