puszka.pl - pysznie!

Spaghetti z cukinii z pesto bazyliowym (RAW)

Świetne spaghetti. Bez gotowania. Szkoda, że wcześniej go nie odkryłam :) Słodkawy smak cukinii świetnie komponuje się z dość mocnym, słonym smakiem pesto. Do przygotowania tego dania nie potrzebujemy żadnego spiralizera ani innego drogiego sprzętu. Wystarczy tarka julienne lub obieraczka julienne - jak poprzeczna obieraczka do warzyw, ale z dodatkowymi ząbkami do krojenia na cienkie paski. To poręczna rzecz, a nieduży wydatek :)


Rodzaj diety: wegańska & RAW

Składniki:

1 średnia cukinia (w rozmiarze "sklepowym" a nie bazarowym ;)
1 płaska łyżeczka soli
kilka łyżeczek pesto z bazylii (u mnie oczywiście bez sera; można zrobić samemu)

Przygotowanie:

Cukinię kroimy wzdłuż obieraczką julienne. Mieszamy z solą i odstawiamy na min. 10 min. aż odda sok. Będzie go sporo - tak do połowy cukinii.

Cukinię odsączamy i mieszamy z pesto. Voila! Smacznego :)
Nadesłał(a) patrycccja, dnia: 2013-12-15 19:23:58.786
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: