puszka.pl - pysznie!

Sałatka pomarańczowo-grapefruitowa z fenkułami i migdałami

Fenkuł jest soczysty, delikatnie słodkawy i anyżkowy w aromacie. Po schłodzeniu w towarzystwie sosu jego walory jeszcze rosną. Pasuje do sałatki owocowej :)


Rodzaj diety: wegańska & RAW

Składniki:

2 bulwy fenkułów
2 pomarańcze
1 grapefruit
40 g pokrojonych migdałów

sos:
4 łyżki oleju
3 łyżki soku cytrynowego
1 łyżeczki cukru
sól
pieprz
1 łyżka posiekanych ziół

Przygotowanie:

Z oleju, soku z cytryny i przypraw przygotować sos. Pokrojone w paski fenkuły i owoce zalać sosem. Przyozdobić migdałami. Schłodzić przed podaniem.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-12-19 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: ulotka hipermaketu HIT

Twoje zapiski: