Ciastka są rewelacyjne jak nie ma się czasu, a trzeba zejść coś konkretnego. Mają intensywnie bananowy smak, nie są twarde i można z nimi kombinować według własnego uznania :) Natknęłam się na ten przepis dawno temu na fitnessowych blogach, pycha!
* Coś do smaku: cynamon, kardamon, ekstrakt waniliowy
Przygotowanie:
Banany rozgniatamy widelcem na papkę, dodajemy płatków i mieszamy.
Z masy wydzielamy porcję na pojedyncze ciasteczka i układamy na papierze do pieczenia, wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C na 15 minut.
Wskazówki i uwagi:
W moich ciasteczkach dodatkowo są suszone owoce, daktyle, wiórki kokosowe, pestki słonecznika i dyni. Pamiętajcie, że jak Was "poniesie" ze składnikami, trzeba dodać więcej banana! :)
Nadesłał(a) swingsway,
dnia: 2014-02-15 19:55:39.483
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.