Do wystudzonego można dodać trochę oliwy do smaku.
Przygotowanie:
Pokrojoną w kostkę cebulkę podsmażamy na oleju. Gdy cebulka się zeszkli, dorzucamy pokrojone w półplasterki pieczarki. Jak zaczynają przyjemnie pachnieć - wrzucamy krojonego w kostkę ogórka. Wtedy wlewamy całą zawartość puszki z fasolką. Jak zacznie wrzeć, to będzie gęstnieć. Dodać pomidory.
Mieszając w daniu dodać przyprawy. Jak sos jest zbyt rzadki - można dodać słoiczek koncentratu pomidorowego.
Wskazówki i uwagi:
Dla wegan szczególnie dobre z kaszą albo makaronem z pełnego przemiału, bo ogólnie rzecz biorąc - połączenie roślin strączkowych i zbóż daje kompletny aminogram, a więc zestaw białek lepszy niż w mięsie.
Nadesłał(a) Hell Kitty,
dnia: 2014-02-15 19:42:17.822
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.