bób
kilka pieczarek
1 mała cukinia
2 czerwone cebule
1 papryka czerwona
cytryna
pomarańcza
ser feta [w wersji wegańskiej tofu sałatkowe, które kiedyś nazywało się tofu feta]
oliwa
ocet balsamiczny
czosnek
garam masala
tymianek
pieprz
sól
Przygotowanie:
Bób gotujemy i obieramy ze skórki (chyba, że ktoś lubi opcję ze skórką).
Warzywa myjemy, kroimy w różne plasterki. Robimy sos z oliwy, octu, czosnku i przypraw. Cytrynę i pomarańczę kroimy na pół. Jedną część pomarańczy dajemy na blachę, a drugą zostawiamy na koniec. Do dużej miski wrzucamy wszystkie składniki, mieszkamy i pieczemy ok. 30 minut w rozgrzanym na 180 st piekarniku.
Po upieczeniu dodajemy pokrojoną fetę, możemy wycisnąć świeży sok z pomarańczy i posypać nasionami dla lepszego wyglądu. Jest brzydka ale naprawdę pyszna:) Polecam !
Nadesłał(a) Dzik,
dnia: 2014-06-22 21:58:04.647
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.