pulpeciki:
- 1 szklanka suchej kaszy jaglanej
- 2 i 1/2 szklanki bulionu warzywnego (lub wody)
- ok. 1/2 szklanki zmielonego słonecznika (lub orzechów, np. włoskich)
- ok. 1/2 szklanki płatków owsianych
- 2 duże garście świeżego szpinaku
- ok. 1/2 łyżeczki wędzonej papryki
- ok. 1/2 łyżeczki cebuli w proszku
- ok. 1/2 łyżeczki czosnku w proszku
- sól
- pieprz
- opcjonalnie: mąk owsiana
sos:
- sos serowy z tego przepisu:
http://puszka.pl/przepis/8555-weganski_sos_serowy.html
- puszka/karton przecieru pomidorowego (to ok. 1 i 1/2 szklanki. Można też zrobić sos z koncentratu pomidorowego i wody)
- kilka posiekanych listków świeżej bazylii
- ok. 1/2 łyżeczki cebuli w proszki (jeśli ktoś ma ochotę, to świeża też będzie ok!)
- ok. 1/2 łyżeczki czosnku w proszku (lub świeżego, jw.)
- sól
- pieprz