puszka.pl - pysznie!

Zielone kluski kładzione

Kluski kładzione inaczej - z tofu i szpinakiem.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 4

kostka tofu naturalnego (180 g)
1/2 paczki szpinaku mrożonego rozdrobnionego
ok. 10 łyżek mąki (zwykłej lub razowej)
sól

Przygotowanie:

1. Tofu zmiksować z rozmrożonym szpinakiem (dla łatwości miksowania można dodać nieco wody).
2. Dosolić, dodać tyle mąki, aby uzyskać gęste ciasto (u mnie było to ok. 10 łyżek).
3. Zagotować osoloną wodę. Kluski kłaść łyżką na wrzątek, gotować chwilę po wypłynięciu na powierzchnię.

Gotowe!
Nadesłał(a) joa, dnia: 2014-02-21 04:26:12.88
Źródło/autor przepisu: inwencja własna

Twoje zapiski: