puszka.pl - pysznie!
Sałatka z jajkiem bez jajka
Wielkanoc
Rodzaj diety:
wegańska
Składniki:
100 g naturalnego tofu
1 łyżeczka octu jabłkowego
1 łyżeczka syropu z agawy
2 łyżeczki musztardy
1/2 filiżanki majonezu wegańskiego
1/2 łyżeczki kurkumy
1 łyżeczka suszonej, zmielonej pietruszki
1 łyżeczka suszonej, zmielonej marchewki
2 łyżeczki suszonej cebulki (najlepiej zmielonej)
2 łyżeczki suszonego, zmielonego selera
Do smaku: czerwona papryka, pieprz cayenne, czarny pieprz, sól
Przygotowanie:
do 15 min.
Umyć ręce. Następnie delikatnie rozdrobnić tofu palcami. Dodać ocet, syrop z agawy, musztardę, majonez i wymieszać. Następnie dodać suszone warzywa oraz doprawić przyprawami. Wymieszać. Gotowe.
Nadesłał(a)
agusia
, dnia: 2014-04-24 13:58:46.074
Źródło/autor przepisu: wege-kuchnia.blogspot.com
Twoje zapiski: