Szybka i prosta w przygotowaniu pasta z orzechów nerkowca w stylu indyjskim – idealna na kanapki. Jeśli masz już dość robienia sobie nudnych kanapek do pracy, pora na smakowitą odmianę! Niech Twoje kanapki też poczują smak orientu :-)
100 g orzechów nerkowca
1 łyżeczka curry
1/2 łyżeczki kminku
Przygotowanie:
1. Zalej nerkowce gorącą wodą, tak żeby wszystkie orzeszki były zakryte, i odstaw na godzinę lub dłużej.
2. Gdy upłynie już czas, odlej zimną już wodę i zalej orzechy raz jeszcze gorącą wodą – ale tym razem już dużo, dużo mniejszą jej ilością, tyle tylko, by dało się stworzyć pastę.
3. Dodaj curry i kminek.
4. Zmiksuj teraz blenderem orzeszki z przyprawami na papkę.
5. Ciesz się swoją pyszną, orientalną pastą! :-)
Wskazówki i uwagi:
Ilość i rodzaje przypraw do modyfikacji wedle własnych upodobań :-)