puszka.pl - pysznie!

Kapusta duszona w pomidorach z papryką i pietruszką


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 6

główka białej kapusty;
2 korzenie pietruszki;
2 cebule;
czerwona papryka;
1 szklanka przecieru pomidorowego

3 łyżki oliwy z oliwek do smażenia;
2 łyżeczki kolendry;
2 łyżeczki rozmarynu;
1 łyżeczka kminku;
5 ziaren ziela angielskiego;
2 płaskie łyżki soli;

Przygotowanie:

Szatkujemy kapustę. Kroimy w kostkę pietruszki, cebule i paprykę. Rozgniatamy kolendrę.

Rozgrzewamy w garnku oliwę, wrzucamy na nią cebulę i trochę ją smażymy mieszając. Dodajemy pietruszkę i paprykę. Następnie dodajemy kolendrę, rozmaryn, kminek i ziele angielskie. Chwilę smażymy, po czym dodajemy połowę kapusty i mieszamy ją z pozostałymi składnikami. Zalewamy wodą do poziomu kapusty i dodajemy łyżkę soli. Wlewamy przecier pomidorowy i mieszamy. Gotujemy na dużym ogniu dokładając pozostałą część kapusty.
Nadesłał(a) moni, dnia: 2014-06-22 21:35:34.719
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: