Często robię tę surówkę na śniadanie ze względu na prostotę i szybkość jej wykonania. A przy tym jej smak wprost urzeka. Wiem, z wyglądu wydaje się, że szału nie ma, ale jest przepyszna :) Mimo braku jakiegokolwiek sosu i przypraw.
4-5 liści sałaty lodowej lub kapusty pekińskiej
1 pomarańcza lub mały grapefruit
1 kiwi
0 przypraw :)
Przygotowanie:
Liście sałaty umyć starannie, lekko osuszyć.
Owoce obrać.
Wszystkie składniki rozdrobnić na kawałki wygodne do jedzenia.
Wskazówki i uwagi:
Płukanie i obieranie można wykonać wieczorem, a rano - tylko krojenie, co jeszcze bardziej przyśpieszy przygotowanie śniadania.
Ze względu na krótszy czas trawienia warzyw i owoców, zaleca się jeść je przed kanapkami.
Nadesłał(a) Dana,
dnia: 2014-04-26 14:19:24.446
Źródło/autor przepisu: z jadłospisu pensjonatu "Margaretka Świętokrzyska" - za pozwoleniem właścicielki