puszka.pl - pysznie!

Wegański twarożek z pestek słonecznika

Przepyszny, wegański twarożek zrobiony z pestek słonecznika.
Doskonale się nadaje do wiosennych kanapek i nie tylko ;)



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 250 ml

1 szklanka namoczonych pestek słonecznika
sok z 1 cytryny
4 łyżki oliwy z oliwek
1 ząbek czosnku
sól morska
świeżo zmielony czarny pieprz

Przygotowanie:

Pestki słonecznika moczyć całą noc lub 2-3 godziny.
Namoczone pestki słonecznika przełożyć do malaksera.
Dodać sok z jednej cytryny, oliwy z oliwek, ząbek czosnku.
Doprawić solą morską i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Zmiksować do uzyskania konsystencji twarożku.
Od razu podawać z ulubionymi dodatkami.
Nadesłał(a) Malve, dnia: 2014-05-13 22:46:18.433
Źródło/autor przepisu: http://cookblog.pl/weganski-twarozek-z-pestek-slonecznika/

Twoje zapiski: