paczka mrożonych edamame czyli zielonych, niedojrzałych "fasolek" soi, w strączkach lub wyłuskanych (do dostania w Kuchniach Świata lub niektórych sklepach azjatyckich)
1 brokuł
2 duże marchwie
1/2 pora lub czerwonej cebulki
sól
pieprz
sezam
oliwa
Przygotowanie:
Edamame wyjąć z zamrażarki na parę godzin przed przygotowaniem sałatki.
Brokuła umyć i pokroić na małe różyczki, marchew obrać i zetrzeć na grubych oczkach tarki, pora/ cebulkę drobniutko posiekać. Składniki wymieszać ze sobą, dodać edamame (jeśli są w strączkach, wyłuskać fasolki), doprawić, polać oliwą, wymieszać. Posypać hojnie sezamem i znów wymieszać.
Nadesłał(a) Ireth,
dnia: 2014-06-20 13:59:27.562
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.