Wegański, bezglutenowy, surowy budyń z jarmużu, banana i płatków jaglanych, o niesamowitym kolorze i zaskakującym smaku. Genialna energia na śniadanie! Przygotowanie zajmuje tylko chwilkę, a zielonej radości co niemiara.
Składniki nieco rozdrobnić, wrzucić do kielicha blendera i dokładnie zmiksować. Płatki można na chwilę zalać odrobiną wrzątku ale nie koniecznie. Płynu dodać tyle, by uzyskać ulubioną konsystencję.
Jeśli po zmiksowaniu budyń wyda nam się zbyt rzadki można jeszcze dodać łyżkę płatków jaglanych i powtórnie zmiksować. posypać suszonymi owocami lub orzechami...
Wskazówki i uwagi:
Płatki jaglane można zastąpić 3-4 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej
Ilość płynu należy regulować w trakcie miksowania, do momentu uzyskania kremowej konsystencji.