puszka.pl - pysznie!

Pasta pomidorowo fasolowa

Pyszna i syta pasta na kanapki.


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: szklanka

1 puszka białej fasoli lub fasola ugotowana + sól
4 pomidory suszone
ew. ulubione zioła, prażony słonecznik, olej

Przygotowanie:

Fasolę przełożyć do miski razem z pomidorkami i zblendować na gładką masę. Gotowe!

Kanapki smakują przepysznie kiedy dodatkowo posypiemy je prażonym słonecznikiem.

Wskazówki i uwagi:

Można również użyć ugotowanej fasoli, ale ta jest nieco bardziej sucha, dlatego dla uzyskania kremowej konsystencji polecam dodać odrobinę ulubionego oleju.
Nadesłał(a) Antalaja, dnia: 2015-03-07 15:19:44.236
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: