puszka.pl - pysznie!

Czerwona kapusta z soczewicą

Dobra na ciepło i do zagotowania w słoiki


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: 12

główka kapusty czerwonej
soczewica zielona (według uznania)
3 pomidory lub pomidory z puszki
4-5 cebul
koncentrat pomidorowy

olej
sól
pieprz
majeranek
słodka papryka
liść laurowy

Przygotowanie:

Kapustę poszatkować. Wrzucić do dużego garnka z wodą wraz z soczewicą, pomidorami i przyprawami. W między czasie podsmażyć posiatkowaną cebulę na brązowo i również dodać do kapusty. Gotować wszystko razem do miękkości. Na końcu dodać koncentrat pomidorowy.
Nadesłał(a) Gabryella, dnia: 2015-03-07 15:12:33.843
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.

Twoje zapiski: