puszka.pl - pysznie!

Chłodnik z botwinki z ziemniakami i jajkiem

Michał Mierzwa: "U mnie w domu to podstawowe danie, gdy na dworze jest powyżej +30 st.C."


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

barszcz z botwinki (tak koło litra)
2 litry słodkiego mleka
1 litr kwaśnego mleka
koperek lub inna zielenina
ziemniaki
jajko na twardo

Przygotowanie:

Ugotować barszcz z botwinki (tak koło litra) i oddzielnie ziemniaki oraz jajka na twardo.

Dwa litry słodkiego mleka zmieszać z litrem kwaśnego, dolać tego barszczu, dosypać posiekanego koperku tudzież innej zieleniny. Na oddzielnym (dużym) talerzu podać ugotowane ziemniaki, a do każdego talerza zupy wrzucić pokrojone jajko na twardo i voila.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-02-21 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: pl.rec.kuchnia, Michał Mierzwa

Twoje zapiski: