Hawajska surówka
Prawie hawajska, bo ... z ananasem!
Doskonały dodatek do tortilli, falafeli, ryżu itp. lub jako samodzielne danie na lekką kolację lub śniadanie. Bogactwo smaków...
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:
mała cykoria
2-4 łyżki kukurydzy z puszki
2-4 łyżki czerwonej fasoli z puszki
2-4 łyżki ogórków w zalewie curry
kilka pomidorków koktajlowych
kilka rzodkiewek
2-4 łyżki pokrojonych ananasów z puszki
kiełki np brokułu
podprażone nasionka sezamu
ew. łyżka chrzanu (u mnie z żurawina)
Przygotowanie:
Cykorię, pomidorki i rzodkiewki rozdrobnić.
Dodać pozostałe składniki i wymieszać.
Wskazówki i uwagi:
1. Ogórki w zalewie curry wg przepisu:http://puszka.pl/przepis/5811-ogorki_w_zalewie_curry.html. Można też użyć inne ogórki konserwowe łagodne.
2. Proporcje są orientacyjne, każdy dodaje zgodnie ze swoimi upodobaniami.
3. Zestaw składników nie jest ściśle obowiązkowy.
4. Wskazane jest eksperymentowanie i dodawanie uwag dotyczących wprowadzanych zmian.
5. Surówka nie wymaga dodatkowych przypraw ani dressingu, ale jeśli ktoś ma takie życzenie, to może je dodać
Twoje zapiski: