puszka.pl - pysznie!

Meksykańskie gazpacho z miksera (pomidorowe z dodatkiem marchewki)


Rodzaj diety: wegańska & RAW

Składniki:

1 filiżanka soku pomidorowego
1 pomidor
1 mała marchewka
1/4 zielonej papryki
1 ćwiartka niewielkiej cebuli
1 ząbek czosnku
kilka listków świeżej bazylii lub szczypta suszonej
sól
świeżo zmielony pieprz
2 łyżeczki octu winnego (czerwonego) lub nieco soku z cytryny
szczypta ostrej papryki (niekoniecznie)

Przygotowanie:

Pomidory obrać ze skórki i pokroić w ćwiartki. Marchewkę oskrobać i pokroić w grube plastry.

Wszystkie składniki należy dokładnie zmiksować do uzyskania jednolitej masy. Schłodzić w lodówce.

Wskazówki i uwagi:

Tę zimną, pełną odżywczych składników zupę można wypić z filiżanki lub zjeść z talerza z dodatkiem grzanek.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-03-29 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: pl.rec.kuchnia, autor nieznany

Twoje zapiski: