puszka.pl - pysznie!

Zielone lasagne (ze szpinakiem i dwoma serami)


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki: dla 4 osób

1 opakowanie makaronu lasagne (do kupienia w supermarketach)
szpinak
czosnek
tarty żółty ser
mozarella
sól
pieprz
oliwa do smażenia

Przygotowanie:

1. Posiekany czosnek podsmażamy na oliwie, dodajemy szpinak, sól i pieprz.
2. W posmarowanej oliwą brytfannie układamy na przemian warstwę makaronu, masy szpinakowej i tartego sera (jako pierwsza i ostatnia warstwa ma być makaron).
3. Ostatnią warstwę skrapiamy oliwią i obkładamy cienkimi plastrami mozarelli.
4. Pieczemy 30 minut w 180 stopniach.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-07-10 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Uroda nr 4/2000

Twoje zapiski: