puszka.pl - pysznie!

Chilijski budyń z kapusty


Rodzaj diety: lakto-ovo-wege

Składniki:

Główkę kapusty białej lub włoskiej
6 ugotowanych średniej wielkości ziemniaków
2 cebule
olej
1 bułka namoczoną w mleku i odciśnięta
2 jajka
3-4 łyżki śmietanki
sól i pieprz do smaku
ser żółty

Przygotowanie:

Główkę kapusty białej lub włoskiej podzielić na ćwiartki, wyciąć głąby i obgotować we wrzątku około 7 minut.
Osączyć, gdy przestygnie, odcisnąć i zemleć razem z 6 ugotowanymi średniej wielkości ziemniakami, 2 przesmażonymi na oleju, drobno pokrojonymi cebulami oraz 1 bułką namoczoną w mleku i odciśniętą.
Do tej masy dodać dwa surowe jajka, 3-4 łyżki śmietanki, sól i pieprz do smaku. Masę ułożoną w naczyniu do zapiekania posypać tartym żółtym serem i zapiekać około 1 godziny.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-01-04 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Zwierciadło"

Twoje zapiski: