puszka.pl - pysznie!

Brokuły po włosku (z winegretem)


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 4 osób

700 g brokułów
sól
cukier
natka pietruszki do przybrania

sos winegret:
oliwa
sok z cytryny (1 łyżka na 3 łyżki oliwy)
musztarda
czosnek
sól
pieprz

Przygotowanie:

1. Brokuły ugotować w wodzie z dodatkiem soli i cukru, odcedzić, podzielić na różyczki.
2. Jeszcze letnie brokuły polać sosem winegret (z oliwy, soku z cytryny, musztardy, zmiażdżonego czosnku, soli i pieprzu).
3. Posypać siekaną natką.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2000-07-10 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: "Chudnij z nami" Wydanie Specjalne nr 3/2000 "Super Linii" - miesięcznika promującego zdrowy tryb życia

Twoje zapiski: