Pieczywo czosnkowe
Jest to przepis na pyszne pieczywo na goraco.
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:
Bulka zwykla (dawniej nazywala sie paryska)
maslo lub margaryna
sproszkowany czosnek
lubczyk
bazylia
zolty ostry ser
Przygotowanie:
Bulke zwykla (dawniej nazywala sie paryska) pokroic na 1,5 centymetrowe plastry. Posmarowac maslem lub margaryna (cienko). Posypac niezbyt obficie sproszkowanym czosnkiem (kupilem gotowy w torebce) i ziolami: lubczykiem i bazylia. Nastepnie polozyc plasterek zoltego ostrego sera. Ser nie powinien zakrywac calej kanapki.
Teraz nalezy podgrzac w piekarniku, kombiwarze, mikroweli itp. Gdy ser roztopi sie, a czosnek wyda wspanialy zapach nalezy wyjac i jesc.
Takie buleczki czosnkowe dla mnie pyszne sa z zimnym mlekiem, ale to juz indywidualna sprawa.
Wskazówki i uwagi:
Gdy zbyt dlugo bedziemy podgrzewali pieczywo to straci zapach.
Twoje zapiski: