puszka.pl - pysznie!

Zapiekane bułki z pieczarkami i żółtym serem


Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

2 podłużne bułki
150 g pieczarek
1 cebula
2 łyżki masła
sól
2-3 łyżki tartego żółtego sera
2 łyżki ketchupu

Przygotowanie:

Pieczarki oczyścić, wypłukać, niezbyt drobno pokroić. Cebulę pokroić na półplasterki, przesmażyć na 1 łyżce masła nie rumieniąc. Włożyć pieczarki, przesmażyć razem odparowując sok, posolić.

Bułki poprzekrawać wzdłuż, od strony skórki posmarować pozostałym masłem, na drugą stronę nałożyć pieczarki z cebulą i posypać serem. Ułożyć na blasze, wstawić do piekarnika nagrzanego do 200°C i piec ok. 15 min. Po wyjęciu polać ketchupem.
Nadesłał(a) Rena, dnia: 2001-04-18 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: pl.rec.kuchnia, Z.Wodecki

Twoje zapiski: