7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Sambar po polsku, z majerankiem

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

O rety, jak poczytałam o oryginale to faktycznie ;) W takim razie przepis został przemianowany na "Sambar po polsku, z majerankiem" - mam nadzieję że to ratuje sytuację :)
admin 2011-02-24 21:44:17.948

to definitywnie przepis na gorchowke a nie sambar
Sambar jest daniem z poludnia Indii a w tym przepisie nie uzyto jakichkolwiek indyjskich przypraw. Powinien sie znalezc m.in. gprczyca, kumin, tamarynd, liscie curry, asafetida itd.....
~India 2011-02-24 17:59:28.888

W przepisie, który ja znam, było jeszcze mleko kokosowe, dzięki któremu ta zupa jest delikatniejsza i słodsza, niż taka soczewicowa grochówka - bo czuję, że w tym przypadku coś takiego z tego przepisu wyjdzie.
Był chyba jeszcze kumin, ale nie jestem pewna. Na pewno nie było majeranku.
~Gabriela 2009-10-12 18:59:10.357

jadłam sambar w Londynie w najlepszej hinduskiej restauracji. polecam. to wspanialy dodatek do dosas.nie jestem tylko pewna czy ten przepis daje taki sam smak.
~Asia 2005-03-17 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas